Алфа ТВ: Η Χρυσή Αυγή μοιράζει δωρεάν τρόφιμα –αλλά μόνο στους Έλληνες



Αύγουστος 2, 2012.

Η νεοφασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και να ενισχύσει τη δημοτικότητά της από τη διανομή φαγητών στους πολίτες.


Εθελοντές της οργάνωσης έχουν τοποθετήσει τραπέζια δίπλα στη Βουλή των Ελλήνων έχοντας τρόφιμα συσκευασμένα σε κούτες για τους πολίτες που περίμεναν σε μεγάλες ουρές.

Ωστόσο δεν εξυπηρετούνται όλοι. Τα μέλη της ‘Χρυσής Αυγής’ ζητούν τις ταυτότητές τους για να βεβαιωθούν ότι τη τροφή χορηγείται μόνο σε Έλληνες υπηκόους. Οι υπόλοιποι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Παρά την εκπεφρασμένη εθνικιστική ρητορική και την  εικονογραφία που θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία, η ‘Χρυσή Αυγή’ με τέτοιες λαϊκίστικες μεθόδους κατάφερε να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία.

Στις εκλογές του Ιουνίου κέρδισε 18 έδρες και συγκλόνισε το πολιτικό κατεστημένο, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στις Βρυξέλλες.

Το κόμμα επιδιώκει ανοιχτά να ταχθεί κατά των μεταναστών με ειδικούς νόμους που θα προβλέπουν πολύ πιο αυστηρή τιμωρία και αν κερδίσει την εξουσία θα μπορούσε να υπονομεύσει τα τουρκικά σύνορα, μέσω των οποίων οι περισσότεροι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.


Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς/ Драган Милосављевиќ- Алфа ТВ- Skopje

Το βίντεο

--