Νταβούτογλου- Μπαρζανί: «Κοινή απειλή» κάθε ένοπλη ομάδα της Συρίας



www.echedoros-a.gr

Αύγουστος 2, 2012.

Η Τουρκία και η αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, αποφάσισαν ότι θα εξετάσουν κάθε ένοπλη ομάδα που εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας  στην κυβέρνηση της Συρίας, την οποία καθόρισαν ως ‘κοινή απειλή’.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον ηγέτη του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί στο αεροδρόμιο της ιρακινής πόλης Αρμπίλ.

Ο Νταβούτογλου μετέφερε στη συνάντηση τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ακεραιότητα της Συρίας, ειδικότερα, για την βόρεια επαρχία (που κατοικείται κατά πλειονότητα από Κούρδους).

«Η Νέα Συρία θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ομάδες και οργανώσεις» δήλωσε ο Νταβούτογλου, υπονοώντας, σαφώς, τις κουρδικές αυτονομιστικές  ομάδες της Συρίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στη Συρία και τις φήμες που διαδίδονται ότι μέρη της χώρας αυτής που συνορεύουν με την Τουρκία και το Ιράκ έχουν πέσει στην επιρροή των αυτονομιστών Κούρδων που αγωνίζονται και για την ανεξαρτησία τμήματος  που σήμερα ανήκει στην τουρκική επικράτεια.

--