Τουρκία : Ο Στουρνάρας λέει ότι δεν θέλει να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα



Αύγουστος 21, 2012.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυβερνητικός εταίρος των πολιτικών αρχηγών της Κυβέρνησης,  δήλωσε : Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν θέλω να με κρεμάσουν στην Πλατεία Συντάγματος»,  (με τον όρο εννοείται το Κοινοβούλιο και η κεντρική πλατεία), γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Στουρνάρας σε μία δήλωσή του στην εφημερίδα ‘Το Βήμα’ είπε ότι « η Τρόικα ( Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θέλει 11,5 δισεκατομμύρια. Εάν δεν λάβετε νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, η θέση της χώρας στο ευρώ τίθεται σε κίνδυνο», είπε.

«Είπα στους αρχηγούς των κομμάτων που συνεργάζονται στην κυβέρνηση συνασπισμού ότι δεν θέλω να με εμπλέξουν σε επικίνδυνα σενάρια με την Ελλάδα», τονίζοντας:

«Αν δεν προβούμε σε νέες περικοπές θα σταματήσουν οι πιστώσεις των τραπεζών, θα διακοπούν οι χρηματοδοτήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, το κράτος θα υπεισέλθει σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία. Δεν θα μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τους συνταξιούχους και με την επιστροφή στη δραχμή η κατάσταση δεν θα θεραπευτεί αλλά θα γίνει πιο έντονη».

Ο Στουρνάρας είπε ότι για να μείνουμε ζωντανοί πρέπει να παραμείνουμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη φτώχεια που δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr