Σκόπια: «Να μην μειωθεί η χρηματοδότηση της διπλωματίας, η Ελλάδα δεν την μείωσε»…



Αύγουστος 7, 2012.

Σκόπια.

Η FYROM δεν πρέπει να μειώσει τα κονδύλια τα οποία χορηγούνται στη διπλωματία, εν μέσω μιας κατάστασης κατά την οποία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση δεν έχει μειώσει το κονδύλι για τη διπλωματία της, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την υποστήριξή της στη διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.


Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας  Σλόμπονταν Τσάσουλε σε συνέντευξή του στην αναφερόμενη σλαβική εφημερίδα δήλωσε ότι η χώρα  του θα πρέπει να μελετήσει την εδραίωση των πρεσβειών της και την παρουσία τουλάχιστον ενός διπλωματικού αντιπροσώπου στις περισσότερες χώρες.

Σύμφωνα  με τις θέσεις τις οποίες εξέφρασε δεν πρέπει να μειωθούν τα χρήματα τα οποία  χορηγούνται στη διπλωματία της χώρας, ιδίως, αν ληφθεί υπόψη η ευαίσθητη διεθνή θέση της Fyrom.

“ Παρά την κρίση, η Ελλάδα εξακολουθεί να παρέχει χρήματα στη διπλωματία, δημιουργεί φίλους και λόμπι για τα συμφέροντά της, ακόμη και με μαύρα ταμεία αγοράζουν τους ανθρώπους μας. Ως εκ τούτου είναι ύψιστης σημασίας η αποφυγή  της μείωση των χορηγήσεων στον τομέα αυτόν», δήλωσε ο Τσάσουλε.

--