Η Ρωσία εξήγαγε όπλα πάνω από 6,2 δις δολάρια



Σεπτέμβριος 19, 2012.

Μόσχα.

Οι εξαγωγές του ρωσικού αμυντικού-βιομηχανικού συμπλέγματος (OPC) στους πρώτους οκτώ μήνες  του 2012 ξεπέρασαν τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό είναι υψηλότερο κατά 14 τοις εκατό από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση του κέντρου τύπου του συγκροτήματος ‘Ροσ-τεχνόλογκι’.


«Οι εξαγωγές της ρωσικής στρατιωτικής παραγωγής για τους τελευταίους οκτώ μήνες του 2012, υπερέβησαν τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου  της Παγκόσμιας Ημέρας του Ντίλερ, που γιορτάζεται στη Ρωσία πρώτη φορά.

Επεσήμανε ότι  οι επιχειρήσεις  της «Rostehnologii» παράγουν περίπου το 25 τοις εκατό του OPC στη Ρωσία, ενώ το «Rosoboronexport» περιέρχεται  στην σύνθεση της εταιρείας ως μόνιμη ενδιάμεση κατάσταση με διπλό σκοπό,  στην εξαγωγή και την εισαγωγή όλου του φάσματος των τελικών προϊόντων και τεχνολογιών.
Η Ρωσία κατατάσσεται επί του παρόντος στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά όπλων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr