«Αυστηρότεροι νόμοι στην Ελλάδα για τους παράνομους μετανάστες»



Σεπτέμβριος 19, 2012.

Αθήνα- πρακτορείο Focus

Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αποφασίσει να αυξήσει τις ποινές για τους παράνομους μετανάστες, προκαλώντας με την απόφαση αυτή, την αρνητική αντίδραση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε πριν από λίγο το Ria Novosti.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτήν την εβδομάδα έδωσε εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναπτύξει μια νομοθετική τροπολογία για την παράνομη διαμονή, η οποία θα πρέπει να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως επιβαρυντικό στοιχείο κατά τη διάρκεια οποιοδήποτε ποινικού αδικήματος και μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή καταγγελία.

Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τις χώρες της Αφρικής, της  Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας και προσπαθούν καθημερινά να διεισδύσουν στο έδαφος της Ελλάδας.

Δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς είναι οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα., αλλά ο αριθμός τους υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

«Τα άτομα που έχουν ήδη παραβιάσει το νόμο, διεισδύοντας στη χώρα παράνομα και τολμούν να διαπράξουν για δεύτερη φορά παράνομες πράξεις είναι  αδύνατον να αντιμετωπιστούν ως Έλληνες πολίτες ή νόμιμοι μετανάστες» αναφέρει δήλωση της κυβέρνησης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr