Ο Ζαουάχρι κάλεσε τους Μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τους αντάρτες της Συρίας



Σεπτέμβριος 13, 2012.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ- Ζαουάχρι κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τους αντάρτες της Συρίας, προσθέτοντας ότι η ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Άσαντ θα κινηθεί πιο κοντά στον τελικό στόχο που είναι η καταστροφή του Ισραήλ.


Ο Ζαουάχρι σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του στο διαδίκτυο  αναφέρθηκες στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και επέκρινε τις μουσουλμανικές κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία, που δεν εργάζονται για το Ισλάμ.

Αναφέρθηκε στη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση που παραμένει πιστή στη συμφωνία ειρήνης του 1979 με το Ισραήλ. Ο Ζαουάχρι αποκάλεσε την κυβέρνηση του Πακιστάν ως δοτή και τις ένοπλες δυνάμεις του ως μισθοφορικό στρατό.

Ο Ζαουάχρι στο ηχηρό μήνυμά του αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τον Άσαντ επειδή φοβούνται ότι ένα νέο ισλαμικό καθεστώς θα κάνει την εμφάνισή του και θα θέσει σε κίνδυνο τη σύμμαχη χώρα του Ισραήλ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr