Η ‘Αλ Αραμπίγια’ περιπλέκει την υπόθεση της κατάρριψης του τούρκικου μαχητικού από τη Συρία



Σεπτέμβριος 30, 2012.

Δαμασκός.

Η τηλεόραση ‘Αλ Αραμπίγια’ δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα τα οποία  θα μπορούσαν να περιπλέξουν περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.


Αναφέρονται στο περιστατικό  του Ιουνίου του τρέχοντος έτους, όταν  ένα πολεμικό αεροσκάφος της τούρκικης πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας, που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο δύο πιλότων.

Σύμφωνα με την πηγή η εντολή για την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους δόθηκε από τη βάση του ρωσικού Ναυτικού στην πόλη της Ταρτούς.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι πιλότοι σε αυτό δεν έχασαν τη ζωή τους αλλά κατάφεραν να εκτοξευθούν και είχαν πέσει σε αιχμαλωσία.

Το έγγραφο παρουσιάζει τον ισχυρισμό ότι οι δύο πιλότοι συνελήφθησαν από  μέλη της συριακής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Οι δύο πιλότοι  ανακρίθηκαν για το ρόλο της Τουρκίας και για την υποστήριξη των ανταρτών του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την τηλεόραση,  λέγουν ότι μετά από συστάσεις της ρωσικής ηγεσίας οι δύο Τούρκοι πιλότοι εκκαθαρίστηκαν και τα σώματά τους τα επέστρεψαν στον τόπο στον οποίο είχε συντριβεί το αεροσκάφος,  στα διεθνή ύδατα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr