Αλβανοί Σκοπίων: Νεοφασίστας ο Νίκολα Γκρούεφσκι



Σεπτέμβριος 17, 2012.

 Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων, Ιμπραχίμ Οχράν,  ονόμασε ως ‘νέο-φασίστα’ (neofashist) τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.


Η απάντηση του αναπληρωτή Οχράν,  προήλθε μετά από τις εθνικιστικές δηλώσεις του Γκρούεφσκι.

«Για τέσσερα χρόνια βλέπουμε την πορεία ενός πρωθυπουργού, ο οποίος αναδεικνύεται ως ένας νέο-φασίστας. Τον είδαμε επί δύο ημέρες να μεταχειρίζεται τους Αλβανούς με νόμους που προωθεί με τρόπους προσβλητικούς, αποκλεισμού και διακρίσεων», δήλωσε ο βουλευτής Ιμπραχίμ, προσθέτοντας ότι αυτή η συμπεριφορά έχει γυρίσει τη χώρα πίσω στο 2001.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτόν τον πρωθυπουργό ανέχεται το κυβερνών αλβανικό κόμμα  που συνεχώς δείχνει πως  εκτιμά τους Αλβανούς σε αυτήν τη χώρα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος τόνισε ότι αν ο Γκρούεφσκι περάσει το νομοσχέδιο για τη θεσμική ρύθμιση των μελών του σλαβικών δυνάμεων Ασφαλείας με τη νέο-φασιστική  και αντιαλβανική πολιτική του, αυτό θα σημαίνει ότι  ενώ τα θύματα των επιθέσεων και των δολοφονιών της «Μπρανιτέλα» ήταν οι Αλβανοί, εντούτοις αποκαθίστανται  οι Σλάβοι  που έλαβαν μέρος στη διάρκεια της σύγκρουσης του 2001.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr