Τουρκία: Τα περί δηλητηρίασης του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ



Σεπτέμβριος 3, 2012.

Άγκυρα.

Η Τουρκία, είναι  μία χώρα στα εδάφη της οποίας,  άκμασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αργότερα κυριάρχησαν οι Οθωμανοί φέρνοντας τα χαρέμια στην Ευρώπη και τέλος, σήμερα,  είναι μια δημοκρατία η οποία έχει υποστεί τέσσερα πραξικοπήματα σε λιγότερο από 40 χρόνια,  και λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά…



Για το λόγο αυτόν, όταν ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, την περασμένη Παρασκευή, εισήχθη στο νοσοκομείο για μια ασθένεια από την οποία πάσχει περιοδικά, αμέσως άναψαν οι διαδόσεις ότι  ο Γκιούλ έπεσε θύμα δηλητηρίασης (λόγω των πολλών εχθρών που παραμονεύουν).

Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από μια εντόπια εφημερίδα, η οποία είναι γνωστή για τον υπερεθνικιστικό προσανατολισμό της, σύμφωνα με την οποία  ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δηλητηριαστεί για να μην συμμετάσχει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2014, που θα του εξασφάλιζε μια δεύτερη θητεία.

Η Προεδρία έλαβε αμέσως μέτρα ώστε να διαλυθεί η εντύπωση που προκλήθηκε από τη δημοσίευση αυτών των ανακριβειών και δημοσίευσε φωτογραφίες του προέδρου στο νοσοκομειακό κρεβάτι.

Συγχρόνως ο Γκιουλ μέσω του Tweeter  και της ιστοσελίδας του, καθησύχασε τους υποστηρικτές του για την κατάσταση της υγείας του, γράφει το δημοσίευμα με αρκετή δόση στόμφου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr