Η Κλίντον ζήτησε από Ιράκ να απαγορεύσει τις υπερπτήσεις ιρανικών αεροσκαφών




Σεπτέμβριος 26, 2012.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Ιράκ να εκπληρώσει την υπόσχεση  του, για την απαγόρευση των υπερπτήσεων των ιρανικών αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο του, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μεταφέρουν όπλα στο συριακό καθεστώς.


Ο Κλίντον μίλησε για την απαγόρευση, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και τη Συρία με τον Ιρακινό αντιπρόεδρο Κουντάιρομ αλ Κουζάεϊεμ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναφέρει το πρακτορείο AFP.

«Κάναμε πολύ σαφές ότι το Ιράκ πρέπει να σταματήσει αυτές τις πτήσεις. Έχουμε πάρει ένα πρώτο ενθαρρυντικό βήμα. Είδαμε ότι σταμάτησαν οι υπερπτήσεις των αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα το Ιράκ αρνήθηκε να επιτρέψει σε αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας να μπει στον εναέριο χώρο του Ιράκ με την υπόνοια ότι μεταφέρει όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ αντιτάχθηκε  στη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού με αεροσκάφη πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ με προορισμό τη Συρία.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr