Τσίπρας για Σκόπια: Τι έννοια έχει το όνομα όταν με το Σύνταγμά τους στοχεύουν επέκταση στο Αιγαίο;



Σεπτέμβριος 17, 2012.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης  του ΣΥΡΙΖΑ, , σχετικά με την τρέχουσα ελληνο-σκοπιανή διαφορά, λέει ότι ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές, καθώς και οι εδαφικές διεκδικήσεις των Σκοπίων δημιουργούν ένα αυξανόμενο πρόβλημα στο θέμα του ονόματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί  ότι τα Σκόπια στοχεύουν να επεκταθούν στο Αιγαίο και σε σχέση με το ζήτημα αυτό, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του είχαν χαράξει ‘κόκκινες γραμμές’ πριν από 20 χρόνια.

«Εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν να δουν ότι με την άνοδο του εθνικισμού, και από εδώ και από εκεί, ότι η άλλη πλευρά δημιουργεί πραγματικά  και υφιστάμενα προβλήματα.

»Αν δεν τεθεί τέρμα σε αυτόν τον αλυτρωτικό θεσμικό προσδιορισμό της γειτονικής χώρας, ποια είναι η έννοια του ονόματος;

»Αν παραμένει ακόμα στο Σύνταγμά τους, ότι στόχος τους είναι η επέκταση στο Αιγαίο, τότε δεν βλέπουμε δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων», είπε ο Τσίπρας.

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας και τα προβλήματα που αναφύονται από αυτό, ο Τσίπρας είπε ότι η χώρα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα βήματα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr