Ομπάμα: Η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ



Σεπτέμβριος 9, 2012.

Ουάσιγκτον.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πιστεύει ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ, η θέση αυτή της κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Ο ορισμός της Ιερουσαλήμ, ως «μίας και αδιαίρετης» πρωτεύουσας του Ισραήλ, ήταν μέρος του προγράμματος του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008, αλλά αφαιρέθηκε από αυτήν την πλατφόρμα.

Έτσι, ο Ομπάμα επέμεινε ότι η διατύπωση πρέπει να επιστραφεί στο κείμενο του κομματικού προγράμματος, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τη σύγκρουση μεταξύ των αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

«Η πλατφόρμα αντανακλά τη θέση του Προέδρου. Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και πρέπει να παραμείνει έτσι. Αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα πολιτικής των ΗΠΑ. Το καθεστώς που θα διέπει την Ιερουσαλήμ πρέπει να καθοριστούν από τα μέρη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τη συνολική ειρηνευτική συμφωνία. Αυτή είναι η θέση την οποία υπερασπίστηκαν οι πρόεδρο Μπους και Κλίντον», είπε ο Κάρνεϊ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr