Βούλγαρος ΥΠΕΞ: Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την ιστορία σε όργανο μάχης με τους γείτονεςΣεπτέμβριο 9, 2012.

Σόφια.

«Είμαστε μια χώρα με υψηλή ηθική προοπτική  και δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την ιστορία σε όργανο μάχης με τους γείτονές μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι και τι δεν είναι βουλγαρικό, κανένα πρόβλημα με το μνημείο που υπάρχει στην Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη) και γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ντρεπόμαστε που στις βουλγαρικές περιοχές βρίσκονται Θρακικά και Ελληνικά ευρήματα, εμείς χαιρόμαστε για αυτά και τα διαφημίζουμε στην Ευρώπη, ως μέρος της συνεισφοράς μας στο παγκόσμιο πολιτισμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας , Νικολάι Μλαντένοφ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή στη Σόφια.


Και θα τονίσει αμέσως:

« Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που στα Βαλκάνια τα τελευταία 20 με 30 χρόνια παρέμεινε μακριά από εθνικές διενέξεις και θρησκευτικές συγκρούσεις και διαμάχες», είπε ο Βούλγαρος υπουργός.

Οι βουλγαρικές κόκκινες γραμμές

«Όσο για τις «κόκκινες γραμμές», δηλώνουμε ότι αν αισθανόμαστε ή ότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη βουλγαρική κοινωνία στα οποία δεν υπάρχει λύση, τότε η υποστήριξή μας είναι υπό όρους.

Θέλω όμως αυτή η συζήτηση να διεξαχθεί στη Βουλή. Μόνο η εθνοσυνέλευση με τη μεγίστη συναίνεση στην ολομέλεια, με τη συμμετοχή όλων των μελών, μπορεί να δείξει τι βρίσκεται πίσω από τη δημόσια εικόνα», είπε ο Μλαντένοφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr