Υπόθεση Ισλαμικής Τρομοκρατίας στη βουλγαρική Δικαιοσύνη



Μουσουλμάνοι ιερείς (Ιμάμηδες): Όποια γυναίκα δεν φοράει μαντίλα να καεί για πάντα στην Κόλαση!»

Σεπτέμβριος 18, 2012.

Σόφια. Βουλγαρία.

Για διάδοση του Ριζοσπαστικού Ισλάμ κατηγορούνται 13 ιμάμηδες στη Βουλγαρία, καθώς κρίθηκαν επικίνδυνοι με τις εκκλήσεις τους προς τους οπαδούς τους κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Παζαρντζίκ εκδικάζεται η υπόθεση.

«Η πολιτεία δεν πρέπει να υιοθετεί εξουσίες που ανήκουν μόνον στον Αλλάχ. Όποια γυναίκα δεν φορά μαντίλα, να καεί στην κόλαση για πάντα. Δεν πρέπει οι Μουσουλμάνοι να κάνουν φίλους ανθρώπους που δεν ανήκουν στην θρησκεία τους», είναι μερικές από τις αναφορές που ακούγονται στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται σε καταθέσεις  τεσσάρων μαρτύρων, οι οποίοι προστατεύονται από το δικαστήριο και παρουσιάζονται, στην αίθουσα του δικαστηρίου, πίσω από μια οθόνη και με αλλοιωμένες τις φωνές τους.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, στη χώρα υπάρχει η μουσουλμανική οργάνωση «Αλ Ουάφκ αλ Ισλάμ», η οποία χρηματοδοτεί 13 ιμάμηδες με τουλάχιστον 400 χιλιάδες ευρώ.

Η οργάνωση «Αλ Ουάφκ αλ Ισλάμ»,έχει σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες συμμετείχε στις συνεδριάσεις της οργάνωσης στις Κάτω Χώρες.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr