Ρωσία: Το πρώτο υδρογονοκίνητο υποβρύχιο στα τέλη του 2012



Οκτώβριος 30, 2012.

Το πρώτο υδρογονοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας, τύπου B-90 'Sarov' σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί  και να δοκιμαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια επικαλούμενη πηγή από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει ότι το πρώτο πειραματικό υποβρύχιο  που τροφοδοτείται από υδρογόνο  είναι έτοιμο.

Τα μελλοντικά υποβρύχια 677, είναι εξοπλισμένα με μηχανές τύπου ‘Lada’ και Amur 1500’ που προσομοιάζουν με τους κινητήρες  των γερμανικών U-212 και U-214 που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Τα νέα υποβρύχια θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο,  στοιχείο με βάση το υδρογόνο. Θεωρείται ότι η χρήση αυτή θα παρέχει σημαντικά αυξημένο χρόνο από την μέχρι τούδε χρησιμοποίηση της ατομικής ενέργειας. Επιπρόσθετα, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι νέοι κινητήρες έχουν σημαντική μείωση στα επίπεδα θορύβου.

Σύμφωνα με την πηγή, όπως γράφει η ρωσική Ισβέστια τα νέα ρωσικά υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας θα είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, ανεξάρτητους κινητήρες και με όλα τα χαρακτηριστικά τους  θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα γερμανικά υποβρύχια.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr