Πρόεδρος Αλβανίας: Θα πληρώσουμε οποιαδήποτε τίμημα για ένταξη στην Ευρώπη



Οκτώβριος 18, 2012.

Τίρανα.

Ο επικεφαλής του Κράτους,  Μπουγιάρ Νισάνι, δήλωσε σήμερα ότι οι Αλβανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.


Ο Νισάνι προέβη σε αυτή τη δήλωση σε εκδήλωση για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, στην οποία ο  Αρχηγός του Κράτους αξιολόγησε τις αλβανο-αυστριακές σχέσεις κατά την επίσκεψη αξιωματούχων της Αυστρίας,  σύμφωνα με το oranews.

«Οι Αλβανοί εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν κάθε τίμημα και να προβούν σε θυσίες για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσουν ευρωπαϊκό μέλλον. Σε αυτήν τη διαδικασία, η Αλβανία έχει την υποστήριξη της Αυστρίας, μιας ιστορικά και παραδοσιακά φίλης χώρας. Η Αυστρία βρίσκεται κοντά μας στις πιο δύσκολες στιγμές με οικονομική βοήθεια και επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, στην βιομηχανία του πετρελαίου, στην ενέργεια, στον τομέα της ασφάλειας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της χώρας και είμαστε ευγνώμονες προς την Επιτροπή και το αυστριακό κράτος», είπε ο Νισάνι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr