Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας ζητά τη διάλυση του στρατού της Βοσνίας



Οκτώβριος 8, 2012.

Μπάνια Λούκα.

Ο πρόεδρος της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας- RS, Μίλοραντ Ντόντικ,  έχει στείλει στο κοινοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας πρωτοβουλία για μια διαδικασία αποστρατικοποίησης της χώρας, όπως επιβεβαιώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της RS.


Ο Ντόντικ πρότεινε στο Κοινοβούλιο, την ανώτατη νομοθετική αρχή της  Σερβικής Δημοκρατίας, να εξετάσει την πρωτοβουλία αυτή και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αρχές των θεσμικών οργάνων τόσο της RS όσο και  των εκπροσώπων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,  να προετοιμάσουν προτάσεις για τις αλλαγές στις υπάρχουσες συμφωνίες και έγγραφα.

Ο Ντόντικ περιέγραψε ως ‘περιττή μηχανή’ τον στρατό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που καταναλώνει τεράστια χρηματικά ποσά καθ’ όν χρόνο βρίσκεται υπό την ισχυρή επιρροή της διεθνούς κοινότητας και ειδικά του Ύπατου Εκπροσώπου.

«Τα περίπου 10.000 μέλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι ένοπλες δυνάμεις του συντάγματος, κοστίζουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια και τα κεφάλαια αυτά υπερβαίνουν το άθροισμα των προηγούμενων στρατών, των δύο κοινοτήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr