«Οθωμανικό φρούριο άνοιξε ως Μουσείο στα Σκόπια»



Οκτώβριος 1, 2012.

Σκόπια- (τούρκικο δημοσίευμα)

Στην πρωτεύουσα του σλαβικού κράτους των Σκοπίων υπάρχει ένα από τα πιο σημαντικά προπύργια των Βαλκανίων που είναι οθωμανικής εποχής και αντικείμενά του θα εκτεθούν σε αυτό καθώς άρχισε η τροποποίησή του σε Μουσείο.


Το Σλαβικό Υπουργείο Πολιτισμού με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς παρουσίασε το «Οθωμανικό Μουσείο» στο Φρούριο των Σκοπίων, εκατό μετά την αποχώρηση των Οθωμανών από την περιοχή.

Το έργο «Φρούριο των Σκοπίων- Οθωμανικό Μουσείο»,  προβλέπεται να υλοποιηθεί το επόμενο έτος.

Ο  Πάσκο Κούζμαν, υπεύθυνος της Σλαβικής πολιτιστικής Διαχείρισης και προστασίας της πολιτιστικής Κληρονομιάς δήλωσε ότι το έργο με την ανάλογη χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί  σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

«Το Οθωμανικό Μουσείο» είναι ένα εκθετήριο δίπλα στην παλιά, μεσαιωνική  εκκλησία του Φρουρίου. Υπό κανονικές συνθήκες μέσα στο επόμενο έτος προγραμματίζεται να υλοποιηθεί ο συνολικός σχεδιασμός», είπε ο Σλάβος Κούζμαν,  όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr