Σκόπια-Αλβανοί: Η αλαζονεία της κυβέρνησης μας αφήνει έξω από την Ευρώπη


Από τη συνάντηση του Μεντούχ Τάτσι (δ) με τον Έντμοντ Παναρίτι

Οκτώβριος 29, 2012.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος του αλβανικού δημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων , Μεντούχ Τάτσι, δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας φέρνει κάθε μέρα σε πιο δύσκολη θέση τους Αλβανούς με την κρατική καταστολή και τη συστηματική βία.


«Σήμερα στη χώρα, δυστυχώς, παραβιάζονται τα δικαιώματα των Αλβανών, υπόκεινται σε κακομεταχείριση από την Αστυνομία και έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες κατά της εθνικότητας τους με ακραία οικονομική εκμετάλλευση, μια κατάσταση που δεν επηρεάζει μόνο τα Σκόπια αλλά ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Τάτσι.

Εξέφρασε, επίσης,  τη βαθιά του ανησυχία για την εμπλοκή στη διαδικασία προς την Ευρώπη, από την κυβέρνηση και  τόνισε ιδιαίτερα την απροθυμία της να προχωρήσει σε απεμπλοκή αυτής της διαδικασίας ολοκλήρωσης.

«Ενώ οι υπόλοιποι Αλβανοί, τόσο στην Αλβανία, όσο και στο Κοσσυφοπέδιο κάνουν σταθερά βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι Αλβανοί στα Σκόπια βρίσκονται έξω από αυτές τις διαδικασίες και αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της μη εποικοδομητικής πολιτικής και της αλαζονείας της σημερινής κυβέρνησης», δήλωσε ο Τάτσι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας , Έντμοντ Παναρίτι.

Ο Τάτσι διαβεβαίωσε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας ότι το κόμμα του θα είναι πάντα υπέρ της προστασίας των συμφερόντων των Αλβανών στα Σκόπια και είναι δεσμευμένο στην πορεία προς τις ευρω-ατλαντικές δομές.
«Δεν υπάρχει εναλλακτικός  δρόμος  στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε ο Τάτσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr