«Ζήτησαν την απέλαση του Τούρκου Γενικού Προξένου Κομοτηνής»



«12 Έλληνες βουλευτές ζήτησαν την απέλαση του Γενικού Προξένου Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ»

Κωνσταντινούπολη.

Δώδεκα βουλευτές από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ζήτησαν την απέλαση του Τούρκου Γενικού πρόξενου Κομοτηνής, Ιλχάν Σενέρ.


Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης είναι ο επικεφαλής της ομάδας των 12 βουλευτών που με ψήφισμά τους προς το Κοινοβούλιο ζήτησαν την απέλαση του Σενέρ από τη Θράκη λόγω προκλητικών συμπεριφορών.

Ο βουλευτής της Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο Κοινοβούλιο επιστολή του μουφτή του οικισμού Σώστης της Κομητηνής, Bilal Karahalil προς το διορισμένο ιμάμη Meco Cemali, ως απόδειξη της παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν τους θρησκευτικούς αξιωματούχους των μουσουλμάνων και τις παρεμβάσεις του προξένου Ιλχάν Σενέρ, του οποίου ζητούν την απέλαση.

Στο θέμα επενέβη και το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα που κάλεσε τον πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς για εξηγήσεις για τον Γενικό πρόξενο στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr