Ο Σέρβος ΥΠΕΞ στα Τίρανα ζήτησε έρευνα για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνωνΟκτώβριος 23, 2012.

Τίρανα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ιβάν Μέρκιτς,  ο οποίος επισκέφθηκε  την αλβανική πρωτεύουσα, είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και τον υπουργό Εξωτερικών  Έντμοντ Παναρίτι.

«Γνωστές οι διαφορές των δύο χωρών»


Κατά τις συναντήσεις αυτές δήλωσε ότι η Σερβία και η Αλβανία συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε θέματα που τους συνδέουν και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι γνωρίζουν  πολύ καλά πόσο βαθιές είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησής αφιερώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπινων οργάνων

Ο Μέρκιτς κατά τις συνομιλίες αναφέρθηκε στο ανθρώπινο ζήτημα της εμπορίας οργάνων και παρουσίασε το θέμα στους πολιτικούς κύκλους της Αλβανίας.

«Έχω λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα συνεργαστούν για στην έρευνα αυτή. Επεσήμανα ότι το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση που υποχρεώνει τη διοίκηση και την κυβέρνηση να το πράξουν και ότι πρέπει να επιτρέψουν στους ερευνητές να διερευνήσουν οποιονδήποτε και οπουδήποτε», δήλωσε ο Μέρκιτς.

Η σερβική μειονότητα

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, μετά την άφιξή του στα Τίρανα συναντήθηκε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας  για να συζητήσουν την προσέγγισή τους με το αλβανικό κράτος ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των, οι δραστηριότητές τους τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην επαφή με την μητέρα πατρίδα, γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Πολίτικα’.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr