Σκόπια: ‘Σλαβομακεδόνες’ εντάχθηκαν στη «Χρυσή Αυγή»



Δημοσιεύματα στα αλβανικά και στα σλαβικά για νέα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Μακεδονία

Οκτώβριος 25, 2012.

«Το ελληνικό νεοφασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» ενέταξε, ως μέλη του, Σλαβομακεδόνες να παλέψουν για το μακεδονικό ζήτημα»


«Αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα των Σκοπίων «Dnevnik», η οποία εφημερίδα παρουσιάζει ένα σχέδιο προετοιμασίας αυτού του νέο-φασιστικού κόμματος με ανθρώπους από τη Μακεδονία, οι οποίοι θα καταστούν οπαδοί του.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το κόμμα αυτό έχει επεκταθεί σε κατοίκους που τοπικά είναι γνωστοί ως Σλαβομακεδόνες και ζουν σε παραμεθόριες περιοχές και κυρίως στο έδαφος που είναι ως «Μακεδονία του Αιγαίου» και βρίσκεται κυρίως στην ελληνική επικράτεια.

Σλάβοι της παραμεθόριας περιοχής (της Ελλάδας) έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους προς τη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, τονίζοντας ότι η ζωή και η ταυτότητά τους βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από αυτό το νέο-φασιστικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την απομάκρυνση των μεταναστών και των αλλοδαπών από την Ελλάδα», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα  του «Ιλλυρία», των Σκοπίων.


Τι λέει η εφημερίδα Dnevnik


Μεταφέρουμε ένα απόσπασμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας των Σκοπίων Dnevnik, την οποία επικαλείται το πιο πάνω αλβανικό δημοσίευμα.

«Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί παντού. Υπάρχει στη Φλώρινα, στη Βέροια, στην Κοζάνη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στις Σέρρες.

»Πριν από λίγες ημέρες για παράδειγμα στην Κομοτηνή επιτέθηκαν μέλη της,  σε νεολαία Τούρκων,  και συμμετείχαν στην επίθεση μέλη της οργάνωσης από τις Σέρρες και ενός από την Αθήνα, μας πληροφορεί ο ‘Σλαβομακεδόνας’ από την Ελλάδα.

»Άλλος ένας συμπατριώτης μας από τη Θεσσαλονίκη μας λέει ότι η κατάσταση γίνεται εκεί ολοένα και πιο δραματική από τις δραστηριότητες του νέου-φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα.

«Ναι, είναι αλήθεια, ότι Μακεδόνες έγιναν μέλη της «Χρυσής Αυγής», των οποίων ο στόχος είναι να καταπολεμήσουν τον μακεδονισμό εναντίον ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως ‘Μακεδόνες’ (Σκοπιανοί), αλλά τα άτομα αυτά δεν φοβούνται παρά τις απειλές και τους κινδύνους από τις συνέπειες που θα έχουν», λέει ο συνομιλητής μας.

Όταν τον ρώτησα τι σκέφτεται για τη Χρυσή Αυγή –γράφει ο Σλάβος δημοσιογράφος Христо Ивановски- αυτός μας είπε εν συντομία:

«Σχετικά με εμάς τους Μακεδόνες (Σλάβους δηλαδή) είναι το ίδιο είτε πρόκειται για την κυβέρνηση της Αθήνας, είτε για τη Χρυσή Αυγή. Δεν μας αναγνωρίζουν ως ‘Μακεδόνες’ ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά το είπαμε δημόσια : τότε τι είμαστε αν δεν είμαστε ‘Μακεδόνες’; Αυτοί όμως επιμένουν να μην μας παραδέχονται», είπε ο Σαλονικιός- ο ‘Σολούνετσοτ’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr