Η Ρωσία προμηθεύει την Κιργιζία και το Τατζικιστάν με όπλα 1,5 δις δολαρίων



Νοέμβριος 6, 2012.

Σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προμηθεύσει η Ρωσία την Κιργιζία και το Τατζικιστάν.


Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κόμερσαντ, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, η Ρωσία ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για να εδραιώσει την παρουσία της στην Κεντρική Ασία μετά την αύξηση της παρουσίας σε αυτήν των Αμερικανών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ρωσία θα διαθέσει 1,1 δις δολάρια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στρατού του Κιργιστάν και 200 εκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των αναγκών του στρατού του Τατζικιστάν, ποσά τα οποία θα επιστραφούν στη Ρωσία με προϊόντα πετρελαίου.

Η Κόμερσαντ αναφέρει ότι η συνολική βοήθεια θα αρχίσει να παραδίδεται από το επόμενο καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

Οι συμφωνίες αυτές είχαν κλείσει με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr