Βουλγαρία: Η Ευρώπη δίνει 185 εκατ. ευρώ για την αναστολή του πυρηνικού σταθμού ‘Κοζλοντούι’



Νοέμβριος 14, 2012.

Βρυξέλλες.

Μόνο 185 εκατομμύρια ευρώ παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βουλγαρία για να αναστείλει τη λειτουργία των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι» για την περίοδο 2014-2020.


Η προσφορά έγινε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Herman Van Rompuy, ο οποίος  προέβη σε μια συμβιβαστική πρόταση για το  πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ,  το οποίο έχει ως στόχο την ικανοποίηση  των απαιτήσεων πολλών χωρών με τη μείωση του κόστους, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι βασικές πολιτικές της ΕΕ, όπως δημοσίευσε το БНР.

Το έγγραφο δεν έχει, ακόμη,  κυκλοφορήσει επίσημα αλλά μια γαλλική έκδοσή του δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα EurActiv.

Στη Λιθουανία παρέχεται το ποσό των € 210 εκατ. για να αναστείλει την πυρηνική εγκατάστασή της, στη Σλοβακία το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο στο Bohunice.

Η Βουλγαρία είχε ζητήσει 450 εκατομμύρια ευρώ για τον πυρηνικό σταθμό του «Κοζλοντούι» και η πρόταση της Επιτροπής ήταν στα  € 208,5 εκατ., αναφέρει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Κρος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr