Ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Κέρκυρα για την επέτειο της Εκεχειρίας



Νοέμβριος 11, 2012.

 Κέρκυρα- Νησί του Βίδο


Η επέτειος της Ανακωχής τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σημαδεύτηκε σήμερα  στη Σερβία για πρώτη φορά ως εθνική εορτή, με την απότιση φόρου τιμής και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των θυμάτων  από το 1914 έως το 1918.



Με την ευκαιρία αυτή της Εκεχειρίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ  Νίκολιτς, τίμησε  με την παρουσία του στο ελληνικό νησί του Βίδο στην Κέρκυρα και έριξε ένα στεφάνι στον «Γαλάζιο τάφο» του Ιουνίου Πελάγους όπου τα σώματα των νεκρών Σέρβων στρατιωτών ‘ενταφιάστηκαν’.



Ο Νίκολιτς υπενθύμισε τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Σέρβοι στρατιώτες πολεμώντας στην Αλβανία, «βρήκαν πριν πεθάνουν από την πείνα και τις ασθένειες, πλήρως εξαντλημένοι,  ένα φιλόξενο και ζεστό σπίτι  στο Νησί της Κέρκυρας, που ποτέ δεν θα μπορούσαν να βρουν  καλύτερο για τη διάσωσή τους».


Ο Νίκολιτς ευχαρίστησε του κατοίκους της Κέρκυρας, την Ελλάδα, και για το μαυσωλείο το οποίο δημιουργήθηκε  προς τιμή των Σέρβων στρατιωτών και ευχήθηκε η Ελλάδα να βγει γρήγορα από την οικονομική ύφεση, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Τανγιούκ.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr