Άμεση αντίδραση Ρωσίας για προσέγγιση αμερικανικού πλοίου στις ακτές της



Νοέμβριος 12, 2012.

Μόσχα.

Η πιθανή εμφάνιση κοντά στις ρωσικές ακτές, αμερικανικού σκάφους, το οποίο είναι οπλισμένο με πυραυλικό αμυντικό σύστημα τύπου ‘Aegis’, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας και συγκεκριμένα του αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναφέρει  το Ρία Νόβοστι.


«Το ναυτικό κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά κοντά σε ρωσική ακτή, θα προκαλέσει την πιο σοβαρή αντίδραση της Ρωσίας, όπως και σε κάθε άλλη χώρα σε παρόμοια κατάσταση», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Ρώσο πολιτικό, το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στην τρέχουσα μορφή του, παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, καθώς προκαλεί ‘κούρσα εξοπλισμών’.

«Αυτό πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια και ακρίβεια. Εργάστηκα τέσσερα χρόνια ως πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και γνωρίζω ποια γλώσσα κατανοούν καλύτερα», είπε ο Ρογκόζιν.

Τόνισε ότι το ρωσικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών, παρέχει στα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα ‘C-400’ αλλά και το τη νεότερη ρωσική ανάπτυξη του ‘C-500’. Αναμένεται ότι αυτό το σύστημα θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς στόχους εκτός της ατμόσφαιρας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr