Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το αρχηγείο της Χαμάς



Νοέμβριος 17, 2012.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο των παραστρατιωτικών ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει το ρωσικό ΡΙΑ Νόβοστι επικαλούμενο το Sky news.


Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το κτήριο  ήταν το αρχηγείο της Χαμάς, όπου η παλαιστινιακή αρχή, μία ημέρα πριν, είχε δεχθεί τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ και το κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κτήριο έχει σχεδόν καταστραφεί. Η τηλεοπτικές σκηνές έδειξαν ότι μετά την έκρηξη του πυραύλου στο κεντρικό  συγκρότημα της Χαμάς, υψώθηκε απίστευτα ισχυρή φλόγα.

Ο μαζικός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις επαναλήφθηκε το πρωί του Σαββάτου, εν μέσω προετοιμασιών για μια πιθανή χερσαία εισβολή.

Την Παρασκευή, ισραηλινά στρατεύματα προέβησαν σε περισσότερες από 200 επιθέσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 11 Παλαιστίνιοι, άμαχοι και μαχητές. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στο τριήμερο των ισραηλινών επιχειρήσεων αυξήθηκε σε 29 άτομα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr