Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος



«Η Ισλαμοφοβία πρέπει να θεωρηθεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Νοέμβριος 19, 2012.

 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Ευρασιατικό Ισλαμικό Φόρουμ είπε για  άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ είναι ένα ‘τρομοκρατικό κράτος’.


Ο Ερντογάν στην ομιλία του σε γενικές γραμμές επέκρινε τους ηγέτες που επικαλούνται το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο Ισραήλ, το οποίο επιτίθεται χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αυτό, εναντίον της Γάζας. Επέκρινε επίσης τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που στα μόνιμα μέλη του δεν υπάρχει κανένας για να υποστηρίξει ένα μουσουλμανικό κράτος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μουσουλμάνοι  καταπιέζονται σε όλον τον κόσμο και αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που υπέστησαν  διώξεις.

Πρόσθεσε ότι οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τις άλλες θρησκείες: «Εμείς είμαστε μέλη του Προφήτη του Ισλάμ, οι Χριστιανοί είναι  παιδιά του Ιησού, και οι Εβραίοι του Μωυσή, πρέπει ο καθένας να σέβεται τη θρησκεία του άλλου», είπε.

Ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί σκοτώνουν τους Μουσουλμάνους στη Γάζα και τόνισε ότι περιμένει από τους διεθνείς οργανισμούς να τοποθετηθούν σε αυτή τη σφαγή.
«Η μάχη πρέπει να δοθεί με την Ισλαμοφοβία. Η Ισλαμοφοβία πρέπει να θεωρηθεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr