Βουλγαρία: «Ακόμη και στην χρεοκοπημένη Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος»



Νοέμβριος 21, 2012.

«Ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία σήμερα είναι 290 λέβα (148 Ευρώ) και υπάρχει μια υπόσχεση να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 310 λέβα (158 Ευρώ), αλλά και αυτός ο μισθός είναι δέκα φορές κατώτερος από τον ευρωπαϊκό. 


Για παράδειγμα στη Γαλλία σήμερα είναι € 1.343», είπε στη βουλγαρική Βουλή ο βουλευτής του κόμματος ΑΤΑΚΑ Βέντσελαβ Λάκοφ -Венцеслав Лаков, ο οποίος ζήτησε την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο φυσικός πλούτος της χώρας είναι εθνικός

Ο Λάκοφ επεσήμανε τις αναφορές του ηγέτη του κόμματος ΑΤΑΚΑ, Βόλεν Σιντέροφ,  ότι «η μοναδική  ιδιοκτησία του βουλγαρικού κράτους είναι ο ορυκτός της πλούτος- τα πολύτιμα μέταλλα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και όλα τα άλλα μέταλλα και σε αυτά δεν πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις σε κανέναν, ούτε σε ξένες εταιρείες και ότι τον πλούτο αυτόν πρέπει να τον διαχειρίζεται μόνον το βουλγαρικό κράτος»

Ο εθνικιστής βουλευτής αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και στην χρεοκοπημένη αυτή χώρα ο κατώτατος μισθός είναι περίπου 4 φορές ανώτερος από το βουλγαρικό.

Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε εν τούτοις να συζητήσει για τον κατώτατο μισθό, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr