Φούλε για Σκόπια: Η έναρξη διαπραγματεύσεων θα δώσει τη δυνατότητα ελέγχου των μεταρρυθμίσεων



Νοέμβριος 27, 2012.

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγξει ευθέως θέματα όπως είναι το κράτος δικαίου και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.


Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα στο Ζάγκρεμπ, ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, στην παρουσίασή του στο 4ο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Φούλε επεσήμανε την τέταρτη συνεχόμενη σύσταση της Επιτροπής,  να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις  με την FYROM και την ανάγκη να παρουσιασθεί ότι η  ευρωπαϊκή προοπτική είναι πραγματική.

«Η Επιτροπή  για τέταρτη φορά συνιστά ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα πρέπει να είναι ανοικτές. 

Είναι ανάγκη να δείξουμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική είναι πραγματική. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κίνηση της διαδικασίας ένταξης στο επόμενο στάδιο θα διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων.

»Η χώρα είναι καλά προετοιμασμένη, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  ώστε να δοθεί η δυνατότητα ελέγχου  θεμάτων, όπως είναι,  το κράτος δικαίου και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η μετάβαση  στο επόμενο στάδιο θα βοηθήσει να αναπτυχθούν με δυναμική η διαδικασία μεταρρύθμισης και ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων.

Επίσης, είναι σαφές ότι όλες οι ομάδες συμφώνησαν στην ανάγκη να κινηθούν προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σημαντικό να διατηρήσει η χώρα καλές σχέσεις με όλες τις χώρες και την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Φούλε στο Φόρουμ στο Ζάγκρεμπ, όπως σημειώνει το σκοπιανό Μακφάξ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr