Η Ρωσία είναι αντίθετη στη διεύρυνση των πυρηνικών δυνάμεων



Νοέμβριος 8, 2012.

Μόσχα.

Η Ρωσία αντιτίθεται στην επέκταση της λέσχης των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε την Πέμπτη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Εμείς ποτέ δεν έχουμε παραβιάσει τον έλεγχο των σχάσιμων υλικών και την παράδοση όπλων σε άλλες χώρες, γιατί πιστεύουμε ότι η πυρηνική λέσχη, όπως σχηματίστηκε, θα πρέπει να παραμείνει ως έχει», είπε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Πυρηνικά όπλα και η διεθνής ασφάλεια στον κόσμο του ΧΧΙ αιώνα».

Ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι τα πυρηνικά όπλα έχουν δικαίωμα να κατέχουν μόνο εκείνα τα κράτη που έχουν πλήρη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών σε πιθανή χρήση τους.

«Όποιος πραγματικά σκέφτεται για μια πιθανή χρήση των πυρηνικών όπλων, είναι παράφρονας. Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να εμπιστευτούν σε ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέρον για στρατιωτικά θέματα. 

Αυτό βέβαια είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα και τα πυρηνικά όπλα είναι πάνω από όλα, πολιτικό όπλο», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr