Κωνσταντινούπολη: Άρχισε δίκη ερήμην πρώην επικεφαλής του ισραηλινού στρατού



Νοέμβριος 6, 2012.

Ξεκίνησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη δίκη ερήμην πρώην επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, για την επίθεση που έγινε το 2010 κατά του τουρκικού πλοίου «Μαβί Μαρμαρά», έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.


Ο εισαγγελέας θα ζητήσει την ισόβια κάθειρξη των:  πρώην αρχηγού του Στρατιωτικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, των  πρώην διοικητών του Στόλου και της Αεροπορίας Ελίεζερ Μάρον και  Αβισάι Λεβί καθώς και του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Άμος Γιαντλίν.

Οι αναφερόμενοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατηγορούνται ότι διέταξαν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2010 κατά του πλοίου που συμμετείχε  στον διεθνή ανθρωπιστικό στολίσκο με προορισμό τη Γάζα.

Η δίκη θα διεξαχθεί ερήμην των κατηγορουμένων και πιθανόν να έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού το Ισραήλ αρνείται την έκδοση των στρατιωτικών που επικρίνονται για την υπόθεση αυτή.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr