Ο Σέρβος πρόεδρος σήμερα στην Ελλάδα



Θα επισκεφθεί Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Άγιο Όρος- Κέρκυρα


Νοέμβριος 9, 2012.


Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ξεκινά σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας.

Αναμένεται, επίσης, να επισκεφθεί  τη Θεσσαλονίκη, θα μεταβεί στο Άγιος Όρος στη Μονή Χιλανδαρίου και κατόπιν να πάει στο νησί του Βίδο στην Κέρκυρα.

Ο Νίκολιτς  ο οποίος ηγείται σερβικής αντιπροσωπείας θα συναντηθεί σήμερα  στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βαγέλλη Μεϊμαράκη, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους εκπροσώπους των κορυφαίων ελληνικών πολιτικών κομμάτων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Τανγιούγκ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, στην Αθήνα, με την παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα παραστεί στη συνεδρίαση του ελληνο-σερβικού επιχειρηματικού συμβουλίου, στην Πρεσβεία της Σερβίας.

Ο Νίκολιτς στις 10 Νοεμβρίου θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της ανακωχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταθέσει στεφάνι στο Σερβικό Νεκροταφείο Zejtinlik και στη συνέχεια θα ταξιδεύσει στο Άγιο Όρος.
Η σερβική αντιπροσωπεία θα τελειώσει την επίσκεψή της  στην Ελλάδα στις 11 Νοεμβρίου, με ειδική τελετή στο μνημειακό κέντρο στο νησί του Βίδο στην Κέρκυρα, με κατάθεση στεφάνων  στο σερβικό νεκροταφείο.

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Κυριακή και την «Σερβική Οικία» που είναι αφιερωμένη στην Κέρκυρα όταν σε αυτήν φιλοξενήθηκαν τα σερβικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στη σερβική αντιπροσωπεία συμπεριλαμβάνονται  ο υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Μάρκιτς και ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών Μπράτισλαβ  Πέτκοβιτς.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr