Πρόεδρος Άσαντ: «Δεν είμαι μαριονέτα της Δύσης, θα πεθάνω στη Συρία»



«Είμαι πατριώτης και δεν υποκύπτω σε εκκλήσεις της Δύσης»

Νοέμβριος 9, 2012.

Δαμασκός.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, σε συνέντευξή του στη Ρωσική Τηλεόραση, δήλωσε ότι είναι ένας πατριώτης και δεν θα υποκύψει στις διεθνείς κλήσεις , να παραιτηθεί από την εξουσία.


«Δεν είμαι μαριονέτα  των δυτικών χωρών ή οποιαδήποτε άλλης χώρας. Ανήκω στη Συρία, είμαι πατριώτης, οφείλω να ζήσω και πεθάνω για τη Συρία», δήλωσε ο Άσαντ, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Στην προσπάθειά του να αποδείξει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει για να καταστείλει τις εξεγέρσεις εναντίον της ηγεσίας του, που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους, ο Άσαντ σημείωσε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα παρέμβασης από τις δυτικές χώρες.

«Νομίζω ότι η κόστος μιας ξένης εισβολής στη Συρία, εάν υπάρχει, θα είναι μεγαλύτερο από ό, τι όλος ο κόσμος μπορεί να αντέξει οικονομικά», είπε.

«Αυτή θα προκαλούσε ένα ντόμινο που θα επηρέαζε όλον τον κόσμο, από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό ωκεανό.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον είχε σκληρύνει τη στάση του  προς τη Συρία. Σε συνέντευξή του, ο ίδιος προσέφερε ασυλία στον Άσαντ με ασφαλή αποχώρησή του από τη Συρία.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε, ακόμη,  ότι οι βρετανικές αρχές θα παράσχουν μεγαλύτερη υποστήριξη προς τη συριακή αντιπολίτευση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr