Το Ιράν άνοιξε πυρ εναντίον αμερικανικού UAV στον περσικό κόλπο



Νοέμβριος 9, 2012.

Ουάσιγκτον.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο ιρανικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον άοπλου αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους που πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα του Περσικού Κόλπου.


Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε από το αμερικανικό ραδιόφωνο «The Voice of America».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ, είπε ότι το άοπλο «Predator» έκανε μια αναγνωριστική αποστολή ρουτίνας και ότι δεν είχε μπει στον ιρανικό εναέριο χώρο.
Το αμερικανικό αεροσκάφος, ωστόσο, δεν χτυπήθηκε και επέστρεψε επιτυχώς στη βάση του.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ιρανική Πολεμική Αεροπορία άνοιξε πυρ εναντίον αμερικανικού Drone.

Ο Λίτλ δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η απάντηση του Πενταγώνου, αλλά επεσήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να προσφύγει τόσο σε στρατιωτικά όσο και σε πολιτικά μέτρα για την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Άμυνας, συνήθως δεν σχολιάζει περιπτώσεις που περιβάλλονται από διαβαθμισμένες αποστολές του, αλλά δήλωσε ότι η επίθεση  στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr