Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

«Χοντρό αστείο» του Έντι Ράμα με τον πρωθυπουργό Κοβάτσεφσκι δημιούργησε πρόβλημα στα Σκόπια!


Φωτό: pamfleti.net

Ιούνιος 13, 2022. Ελλάδα.

Η ειρωνεία του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης  με τον βουλγαρικό αποκλεισμό της Βόρειας Μακεδονίας, δημιούργησε προβλήματα  για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Ράμα ειρωνεύτηκε την προσέγγιση της ΕΕ για την ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων παρουσιάζοντας στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «πρωθυπουργό της Δυτικής Βουλγαρίας» ειρωνευόμενος έτσι της προϋποθέσεις που τίθενται στα Σκόπια από τη Βουλγαρία, στη διαδικασία ολοκλήρωσης που πριν από λίγα χρόνια άλλαξε, ακόμη και, το όνομα για να σβήσει τη σύγκρουση που είχε με την Ελλάδα.

Την ειρωνεία του Ράμα αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Κοβάτσεφσκι γελώντας.

Όμως στα Σκόπια, η αντιπολίτευση κατηγορεί ότι η στάση του Ράμα αποδεικνύει ότι η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει τη μακεδονική ταυτότητα. Οι κατηγορίες θεωρήθηκαν τόσο σκληρές που ζητήθηκε και η παραίτηση του και η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο Ράμα αντέδρασε μέσω των κοινωνικών δικτύων, χαρακτηρίζοντας γελοίες τις κατηγορίες κατά του Κοβάτσεφσκι.

«Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την υστερία κάποιων στα Σκόπια προς τον πρωθυπουργό Κοβάτσεφσκι, μετά τη δημοσίευση του βίντεο της χειραψίας με τον καγκελάριο Σολτς τη Θεσσαλονίκη, όπου κορόιδευα τον άσχημο αποκλεισμό της Βόρειας Μακεδονίας από τη Βουλγαρία! «Καυγάς καπηλειού μεταξύ καπνού και κεφτέδων», έγραψε ο Ράμα, όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr