«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές βάσεις δημιουργήθηκαν εναντίον της Ρωσίας», δεν είναι αλήθεια λέει ο Ερντογάν


Ιούνιος 13, 2022. Ελλάδα.

Παρά τις σχετικά καλές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας μέχρι πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η Αθήνα προετοιμάζεται για αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τα στοιχεία για το θέμα αυτό εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου

μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι πολυάριθμες στρατιωτικές βάσεις που εμφανίστηκαν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ και συστημάτων αεράμυνας μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, γράφει η ρωσική Avia.pro.

 

Επίσης, «Οι δυτικές χώρες δεν είναι αξιόπιστες, ειδικά σε θέματα πολιτικής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με εκπροσώπους της νεολαίας στο Βαν.

«Ρωτάμε την Ελλάδα: «Γιατί φτιάξατε στρατιωτικές βάσεις;»  Και τι κάνατε για να στηρίξετε την Ουκρανία εάν είστε κατά της Ρωσίας; Είναι όλα ένα ψέμα. Αυτή η Δύση δεν είναι αξιόπιστη», ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης, όπως αναφέρει η Eurasia Daily.

 

Γιατί δημιουργήθηκε τόσο «κονιορτός» από τον Τούρκο πρόεδρο;

 

Γράφει η  rudaw.net:

 

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να εμπιστεύεσαι τη Δύση



Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με νέους στο Βαν. Μιλώντας εδώ, ο Ερντογάν αντέδρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας:

 «Πας στην Αμερική, επισκέπτεσαι τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και μιλάς κατά της Τουρκίας, βγάζεις λόγο για F16, αυτό δεν τρώγεται, Μητσοτάκη, δεν  τρώγεται».

Μιλώντας για τις πρόωρες εκλογές, ο Ερντογάν είπε: «Κύριε Κεμάλ (Κιλιτσντάρογλου), δεν υπάρχουν εκλογές το Νοέμβριο, οι εκλογές είναι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, προετοιμαστείτε για εκεί».

 Ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν καθοριστικά στη συνένωση τους με τη νεολαία, ο Ερντογάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ανθρώπους του Βαν που τους αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και αγάπη από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο Βαν.

Δηλώνοντας ότι επωφελείται από τον ενθουσιασμό και το δυναμισμό των νέων και που σχεδόν ανανεώνεται, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτά τα προγράμματα και δήλωσε: «Τον τελευταίο 1 χρόνο, πραγματοποιήσαμε την 22η συνάντηση νέων με τον Βαν. Ξέρετε, μερικοί άνθρωποι λένε, «το κόμμα AK δεν έχει βάση μεταξύ των νέων» και ούτω καθεξής, αλλά,  εδώ είναι οι νέοι.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε αρκετά μέλη στη νεολαία τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα κόμμα», ανέφερε.

 

«Αυτό δεν τρώγεται Μητσοτάκη, δεν  τρώγεται»

 

Υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα συμμετείχε στην άσκηση Efes-2022, ο Ερντογάν συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

«Μαζί δώσαμε ένα μήνυμα από εκεί, καταλαβαίνεις πού το δώσαμε, σωστά;»

Και με ρώτησαν φίλοι από το Υπουργείο Εξωτερικών, «Είναι έτσι, έχετε κάτι να πείτε γι’ αυτό;».

Πρώτα απ’ όλα, οι πρόγονοί σας γνωρίζουν αυτά τα πράγματα πολύ καλά στο παρελθόν, μην προσπαθήσετε να τα ξαναζήσετε ξανά, ο λογαριασμός θα είναι βαρύς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υπονοώντας τους Έλληνες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr