Συρία: Σημαντικές οι ζημιές στο αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά το βομβαρδισμό της ισραηλινής αεροπορίας


Ιούνιος 13, 2022. Ελλάδα.

Δαμασκός.

Την έναρξη των επισκευών των ζημιών στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Συρίας ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στην ισραηλινή αεροπορία.

 

Σύμφωνα με την παναραβική καθημερινή εφημερίδα «Al Arabiya», ιδιοκτησίας Σαουδικής Αραβίας, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για να επιτραπεί η επισκευή των διαδρόμων προσγείωσης αφού «επί του παρόντος βρίσκεται εκτός λειτουργίας». 

«Η πολιτική αεροπορία και οι εθνικές εταιρείες εργάζονται για την αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών στο αεροδρόμιο», ανέφερε το υπουργείο.

 «Μετά την ισραηλινή επίθεση, η οποία έπληξε την υποδομή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, οι διάδρομοι προσγείωσης υπέστησαν σημαντικές ζημιές σε πολλά σημεία μαζί με τον φωτισμό πλοήγησης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές στον δεύτερο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Η ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών «ImageSat International» δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες δορυφορικές εικόνες του αεροδρομίου της Δαμασκού, στη Συρία, όπου εμφανίζονται ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης, μετά από αεροπορική επίθεση που αποδόθηκε στο Ισραήλ από τα συριακά ΜΜΕ, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «The Times of Israel».

 Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν επίσης ότι ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στόχους νότια της Δαμασκού, τραυματίζοντας ένα άτομο και προκαλώντας υλικές ζημιές. 

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Μεταφορών της Συρίας ανακοίνωσε την αναστολή λόγω «τεχνικής δυσλειτουργίας» των πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. 

Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών, οι επιδρομές έχουν «απενεργοποιήσει πλήρως» τις επιχειρήσεις προσγείωσης και απογείωσης και στους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου. 

Τους τελευταίους μήνες, τον Απρίλιο και τον Μάιο, άλλες αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στο Ισραήλ προκάλεσαν ζημιές στο αεροδρόμιο. 

Από αυτή την άποψη, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι επιδρομές θα είχαν μειώσει σημαντικά το μήκος του διαδρόμου και θα είχαν αποτρέψει την προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών, σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nova.news.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr