Η τραγουδίστρια Dua Lipa έλαβε την αλβανική υπηκοότητα


Νοέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.

Αλβανική υπηκοότητα έλαβε η παγκοσμίου φήμης Κοσοβάρα τραγουδίστρια Ντούα Λίπα - Dua Lipa. Την είδηση ​​ανακοίνωσε η Προεδρία στην Αλβανία και στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι η Ντούα Λίπα έγινε δεκτή από τον αρχηγό του αλβανικού κράτους Μπαϊράμ Μπεγκάι, ο οποίος παρέδωσε την αλβανική υπηκοότητα.

Η Ντούα Λίπα ωφελείται από την αλβανική υπηκοότητα ως άτομο «ειδικού ενδιαφέροντος» και αυτό σχετίζεται όχι μόνο με την καριέρα της ως τραγουδίστρια που έχει βραβευτεί με διεθνή βραβεία, αλλά και με τη συμμετοχή της σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως η δέσμευσή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), για την υποστήριξη εκστρατειών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019 - πριν από τρία χρόνια στην Αλβανία, η Ντούα Λίπα μαζί με μερικούς Αλβανούς σχεδιαστές οργάνωσαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσουν τις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού.

Μετά τη λήψη της αλβανικής υπηκοότητας στην Προεδρία, η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στον δήμο των Τιράνων. 

Ο δήμαρχος του δήμου,  Έριον Βελιάϊ, είπε ότι έχει προτείνει στον πρόεδρο της χώρας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, και στον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να απελευθερώσουν την έκδοση διαβατηρίων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.

Η Ντούα Λίπα βρίσκεται στα Τίρανα καθώς θα πραγματοποιήσει συναυλία στην πλατεία «Σκεντέρμπεη» για την 110η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Απουσίαζε από το «Sunny Hill Festival» που έγινε στα τέλη Αυγούστου στα Τίρανα.


Radio Free Europe

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr