Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Εάν η Ρωσία δεν πάρει θέση εναντίον της Τουρκίας, θα αλλάξουμε τις σχέσεις μας μαζί της


Νοέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Μέλος της διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε χερσαία επίθεση από το τουρκικό κράτος.

 

«Δεν υπάρχει καμία μεγάλη κίνηση από την Τουρκία για να εξαπολύσει επίθεση από το έδαφος, αλλά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προετοιμαστεί η Τουρκία για μια τέτοια επίθεση», είπε η  Νεβρόζ Αχμάντ, μέλος της διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Νεβρόζ Αχμάντ

 

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτές τις απειλές και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση», είπε.

 

«Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την κυβέρνηση της Δαμασκού συνεχίζουν να παίρνουν κοινή θέση κατά των επιθέσεων», είπε ο Αχμάντ.

 

«Εάν η Τουρκία επιτεθεί και η Ρωσία και το συριακό καθεστώς παραμείνουν σιωπηλοί ή αποσυρθούν, θα αλλάξει ο τρόπος που σχετιζόμαστε μαζί τους και η παρουσία της Ρωσίας και του καθεστώτος στο έδαφος θα αλλάξει, γιατί δεν θα υπάρξει ισορροπία στην περιοχή.

 

« Η Τουρκία προσπαθεί να εκτοπίσει τον πληθυσμό της περιοχής και τα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές θα βρεθούν σε κίνδυνο», είπε κατηγορηματικά΄.

Rojava News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr