Βρετανίδα πολιτικός: Είμαστε υπό κατοχή αλβανικών συμμοριών- Αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού


Νοέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα καταδίκασε τη ρητορική της Βρετανίδας πολιτικού Σουέλα Μπρέιβερμαν κατά των μεταναστών. 

Είπε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Αλβανία με σεβασμό εάν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία για επιστροφή και τον επαναπατρισμό τους. Αυτές οι δηλώσεις του Ράμα έχουν απηχήσει και στον βρετανικό Τύπο.

 Οι «Sky» , «The Guardian» και «The Times» έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα σε άρθρα τους στη δήλωση του πρωθυπουργού Ράμα.

Σε μια έκτακτη παρέμβαση, γράφουν οι Times, ο Ράμα είπε ότι ήταν τρέλα να κατηγορείς Αλβανούς μετανάστες ως αιτία των εγκλημάτων στη Βρετανία και  των συνοριακών προβλημάτων.

Επιτέθηκε στον Μπρέιβερμαν για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε αυτή την εβδομάδα όταν περιέγραψε τη μεταναστευτική κρίση στη Μάγχη ως «κατοχή».


Targeting Albanians (as some shamefully did when fighting for Brexit) as the cause of Britain’s crime and border problems makes for easy rhetoric but ignores hard fact. Repeating the same things and expecting different results is insane (ask Einstein!)
186
2.313
Albania is a NATO country & is negotiating its EU membership. It is also a safe country of origin. When Germany had a similar problem it tightened its own systems. The UK can and should do the same not respond with a rhetoric of crime that ends up punishing the innocent.
24
993
Albania is not a rich coutry and was for a very long time a victim of empires, we never had our own.We have a duty to fight crime at home and are doing so resolutely, as cooperating closely with others too. Ready to work closer with UK but facts are crucial. So is mutual respect.

 Ο Ράμα κατηγόρησε την Βρετανίδα πολιτικό ότι χρησιμοποιεί τέτοια ρητορική για να κρύψει τις αποτυχίες των πολιτικών που ανέλαβε η κυβέρνηση.

«Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι τρέλα (ρωτήστε τον Αϊνστάιν!)», έγραψε ο Ράμα στο Twitter.

Ανέφερε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το 70 τοις εκατό των 140.000 Αλβανών στο Ηνωμένο Βασίλειο ζούσαν προηγουμένως σε πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα και δεν είχαν ταξιδέψει απευθείας από την Αλβανία.

Είπε ότι 1.200 από αυτούς ήταν επιχειρηματίες και γυναίκες.

«Οι Αλβανοί στη Μεγάλη Βρετανία εργάζονται σκληρά και πληρώνουν φόρους.

 «Η Βρετανία πρέπει να πολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες όλων των εθνικοτήτων και να σταματήσει τις διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών για να δικαιολογήσει τις αποτυχίες της πολιτικής», είπε ο Ράμα.

«Εγκληματίες και γκάνγκστερ»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πρότεινε ότι η ρητορική από υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που απεικονίζουν τους Αλβανούς ως εγκληματίες και γκάνγκστερ είχε βλάψει τις πιθανότητες επίτευξης στενότερης συμφωνίας για το έγκλημα και τη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών.















«Η Αλβανία ήταν έτοιμη να συνεργαστεί πιο στενά με τη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, τα γεγονότα είναι καθοριστικά και ο αλληλοσεβασμός», πρόσθεσε.

Μια τέτοια δήλωση έδωσε ισχυρό πλήγμα στις ελπίδες του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, σχετικά με τη συμφωνία και την επίτευξη συμφωνίας με την Αλβανία που θα επέτρεπε την απέλαση Αλβανών μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη με λέμβο μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξή τους. .

Οι Times  αποκάλυψαν σήμερα ότι οι υπουργοί ήταν βέβαιοι ότι θα συμφωνούσαν τις λεπτομέρειες της ταχείας συμφωνίας επιστροφής εντός των επόμενων εβδομάδων, η οποία θα απελαύνει Αλβανούς μετανάστες προτού μπορέσουν να ασκήσουν έφεση στα απορριφθέντα αιτήματα ασύλου.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ, υπουργός Μετανάστευσης, επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αλβανία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό θα συμβεί μετά τις πρόσφατες δηλώσεις.

«Η Αλβανία είναι χώρα του ΝΑΤΟ και διαπραγματεύεται την ένταξη της στην ΕΕ. Είναι επίσης ένα ασφαλές μέρος καταγωγής. Όταν η Γερμανία είχε παρόμοιο πρόβλημα, έσφιξε τα συστήματά της. Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί και πρέπει να κάνει το ίδιο, χωρίς να απαντά με μια ρητορική εγκληματικότητας που καταλήγει να καταδικάζει τους αθώους », έγραψε ο Ράμα στο Twitter.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr