Η Σερβία έστειλε στρατό στα σύνορα με το Κόσοβο μετά τα κατασκοπευτικά drones


Νοέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διείσδυσαν στον εναέριο χώρο της Σερβίας τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και της πρώην επαρχίας του, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία μετά από ανταρτοπόλεμο, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι τέτοια drones δεν προέρχονται από την επικράτειά της.

Οι εντάσεις έχουν αναζωπυρωθεί μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας σχετικά με τις προσπάθειες της Πρίστινα να πείσει τη σερβική μειονότητα να αλλάξει τους παλιούς αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων της, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990, όταν το Κοσσυφοπέδιο ήταν μέρος της Σερβίας, για κρατικές πινακίδες του Κοσσυφοπεδίου.


«Δεν μπορώ να σας πω σε ποιον ανήκουν αυτά τα drones, αλλά μπορώ να πω ότι πέταξαν όλα από το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς στο RTS TV. 

Είπε ότι ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είναι επίσης ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας, είχε εκδώσει εντολή να «απομακρυνθούν» τυχόν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισέρχονται στον σερβικό εναέριο χώρο και να τεθούν οι σερβικές δυνάμεις σε «συναγερμό».

Στο βίντεο, τμήματα του σερβικού στρατού κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Κόσοβο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr