Ο Γκιουλ θέτει αίτημα της Τουρκίας για Patriot



Νοέμβριος 13, 2012.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ ανέφερε το επίσημο αίτημα της χώρας για πυραύλους Patriot από το ΝΑΤΟ ως αντιστάθμισμα της χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό προς την Τουρκία.


Σύμφωνα με συνέντευξη του, ο Τούρκος προέδρος στην εφημερίδα Financial Times, δήλωσε  ότι η απάντηση στην απειλή για τη χρήση χημικών από τη Συρία μπορεί να δοθεί με την παροχή πυραύλων Patriot στην Τουρκία.

Ο Γκιουλ τόνισε ότι  τα χημικά όπλα της Συρίας προέρχονται από το παλιό σοβιετικό σύστημα και μέσα σε μια φρενίτιδα του καθεστώτος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτήν την εκδοχή μόνο το ΝΑΤΟ μπορεί να δώσει μια απάντηση, όπως είπε.

Η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει τους λόγους  του προέδρου της Τουρκίας και επισημαίνει ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ήταν πρώην υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, «ένα από τα πιο γνωστά πολιτικά πρόσωπα στο διεθνή χώρο».

Ο Γκιουλ πρόσθεσε τον κίνδυνο για την ασφάλεια που διατρέχει η χώρα του από τους ήδη 150 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στο τουρκικό έδαφος, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr