Τούρκοι: Σκοτώσαμε 970 Κούρδους σε εννέα μήνες...




Δεκέμβριος 30,  2012.

Άγκυρα.

Απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών.

Από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας του Υπουργείου για την πρόληψη της τρομοκρατίας ανακοινώθηκε ότι κατά το έτος 2012 σε 81 επαρχίες στου τουρκικού κράτους, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 970 τρομοκράτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.


Αυτό ανακοινώθηκε στη συνάντηση αρμόδιων δομών του τουρκικού κράτους που έγινε με αντικείμενο «την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών,  των κεντρικών διευθύνσεων με τα επαρχιακά τμήματα για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους για την επιτυχία των δράσεων».

Στη συνάντηση  αποφασίστηκε ο αντιτρομοκρατικός αγώνας να γίνει χωρίς διακοπή και θεωρείται αναγκαίο  να διατηρηθούν οι πληροφορίες και οι δραστηριότητες πρόληψης της τρομοκρατίας.

 Επίσης, έγινε αξιολόγηση των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα κατά το 2012,  καθώς και αξιολόγηση των ενεργειών που εκτελέστηκαν και εκτελούνται προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω τρομοκρατικές πράξεις , ώστε να καθοριστεί η νέα στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των ετών 2002-2011, έγιναν 81 επιθέσεις  κατά αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα.

734 στρατιώτες από το σύνολο των 815 των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν.
Ενώ 5094 στρατιώτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.



Επιπλέον, τους τελευταίους 8 μήνες, απήχθηκαν 85 Τούρκοι πολίτες από την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ 75 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο τελευταίο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους,  σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες 123 στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου,  από τις επιθέσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σκοτώθηκαν 970 Κούρδοι τρομοκράτες, τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στις αγροτικές επαρχίες της ανατολικής Τουρκίας, ενώ παραδόθηκαν 174 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr