Γκεοργκίεφσκι: Αν η κυβέρνηση συνεχίσει έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε διπλή απόρριψη



Δεκέμβριος 19, 2012.

Ο  πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος των Σκοπίων – VMRO-NP, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι,  πιστεύει ότι τα Σκόπια δεν οδηγούνται σε ουσιαστικές συνομιλίες ούτε με την Ελλάδα, ούτε με τη Βουλγαρία και θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους, διαφορετικά τον Ιούνιο θα υπάρξει διπλή απόρριψη από τους γείτονες.


«Αντί να καθίσουν να συζητήσουν  τα Σκόπια με τη Βουλγαρία, στέλνουν επιστολές και κάρτ ποστάλ, αυτές οι πρακτικές δεν έχουν αποτέλεσμα στην Ευρώπη.

»Το ίδιο πράγμα κάνουν και οι γείτονές μας μόνιμα, αυτό δηλώνει ότι το έργο δεν λειτουργεί», είπε ο Γκεοργκίεφσκι σήμερα στο άνοιγμα της έδρας της «Συμμαχίας για το Μέλλον», στο κέντρο των Σκοπίων.

Ο Γκεοργκίεφσκι πιστεύει ότι οι σχέσεις με τη Βουλγαρία δεν είναι τόσο κρίσιμες, όπως είναι με την Ελλάδα, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει παρά το ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, δήλωσε ακόμη ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική, θα πρέπει μετά από 20 χρόνια να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνει μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα.

«Χθες ακούσαμε την εντυπωσιακή νέα θέση της Σερβίας,  που πηγαίνει σε μια θέση για αυτονομία στο Κοσσυφοπέδιο. Όλη αυτή η συζήτηση σημαίνει ότι οι άνθρωποι κάνουν συμβιβασμούς για να μπουν στην ΕΕ», είπε ο Γκεοργκίεφσκι στο Ίνφοπλας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr