Αλβανία: Η «Ομόνοια» κατά των δηλώσεων του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα



Δεκέμβριος 2, 2012.

«Παρά την επίσημη διευκρίνιση ότι η δήλωση του πρωθυπουργού Μπερίσα της 27ης Νοεμβρίου ‘ δεν εκφράζει εδαφικές διεκδικήσεις προς τους γείτονες’, η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η Ομόνοια, αναφέρει ότι οι  δηλώσεις αυτές ‘πρέπει άμεσα να ανακληθούν, για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας’», αναφέρει, σήμερα, το αλβανικό κείμενο της Abc τηλεόρασης.


«Οι μη ρεαλιστικές και μη ιστορικές δηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Εκείνοι που διατυπώνουν τέτοιες απόψεις είναι διαμετρικά αντίθετοι με τις επιταγές των καιρών και τις προσδοκίες  των λαών, καθώς προσβάλουν τις  ελληνο-αλβανικές σχέσεις οι οποίες αποτελούν μια σημαντική διάσταση στη συνεργασία για την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης», σημειώνει η δήλωση.

Η στάση αυτή της Ομόνοιας έρχεται μετά  από την επίσημη θέση της Αθήνας, όπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν από λίγες ημέρες είπε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης ήταν απαράδεκτες, σημειώνει το αλβανικό κείμενο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr