Σκόπια: Συνάντηση πρέσβη ΗΠΑ με Αλβανό αρχηγό κόμματος




Δεκέμβριος 3, 2012.

Τέτοβο.

Σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση στην πόλη Τέτοβο των Σκοπίων, ο πρόεδρος  Αλί Αχμέτι είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπα, Πώλ Γουόλερς.

Οι συνομιλίες των δύο ανδρών εστιάστηκαν στην ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Εκτός από τη συνέχιση των καλών σχέσεων με την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, ο πρόεδρος Αχμέτι τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για προώθηση των σχέσεων με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο πνεύμα της καλής γειτονίας και την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος του ονόματος του κράτους των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος του κόμματος DUI δήλωσε ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα φέρει τη διαρκή ειρήνη στη χώρα και στην περιοχή καθώς και στην οικονομική ευημερία των πολιτών.

Ο Wohlers επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ισχυρός σύμμαχος των Σκοπίων στο δρόμο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προσπαθήσει να συμβάλει στην υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών.

Ο Αλβανός πολιτικός καταδίκασε την απόπειρα ‘ενός μεθυσμένου να επιτεθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στ Σκόπια’ και τόνισε ότι «οποιαδήποτε επίθεση και οποιαδήποτε απόπειρα εναντίον των ΗΠΑ μας ανησυχεί, διότι παραβιάζει τη δημοκρατία και τη στενή φιλία μας με τον αμερικανικό λαό και πράξεις σαν αυτήν είναι απαράδεκτες», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr