Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία: Απαράδεκτα τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου




Δεκέμβριος 3, 2012.

Βελιγράδι.

 Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι είναι απαράδεκτα τα σύνορα μεταξύ της  κεντρικής Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο του Βελιγραδίου δεν έχει απόφαση για το ζήτημα αυτό, αναφέρει σήμερα η σερβική εφημερίδα ‘Ντάνας’.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι  η Ιερά Σύνοδος την περασμένη εβδομάδα με επιστολή της ενημέρωσε την κυβέρνηση και άλλους δημόσιους οργανισμούς ότι ‘η δημιουργία συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και υπόλοιπης Σερβίας με το πρόσχημα ‘ολοκληρωμένων σημείων ελέγχου’ είναι απαράδεκτη.

Η Σύνοδος περιμένει από την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, που υιοθέτησε μέτρα αντίθετα προς το δημόσιο συμφέρον, χωρίς μάλιστα την συγκατάθεση του Κοινοβουλίου και απαιτεί την επιστροφή  στην ισχύ της 1244 απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Προσθέτει, ακόμη, ότι όλα αυτά τα θέματα μπορούν να αποτελέσουν  αντικείμενο διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα, όπως τονίζει η εφημερίδα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr