Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία




Δεκέμβριος 3, 2012.

Κωνσταντινούπολη.

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε για μονοήμερη επίσκεψη στην Τουρκία για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση  του  Συμβουλίου  της Ρωσοτουρκικής Συνεργασίας.


Ο Πούτιν συναντήθηκε  με τον  πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν  διεθνή θέματα, όπως η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι πύραυλοι Patriot  θα επιδεινώσουν την ένταση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών αντιαεροπορικών συστοιχιών πυραύλων ‘ Patriot’, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα θα αυξήσει την ένταση των δύο χωρών.

«Η ανάπτυξη των πυραύλων κατά μήκος των συνόρων δεν διευκολύνει την κατάσταση, αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν είμαστε υπερασπιστές του Άσαντ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι υπερασπιστής του καθεστώτος που σπαράσσεται από τις συγκρούσεις στη Συρία.

«Δεν είμαστε άκαμπτοι υπερασπιστές του ισχύοντος καθεστώτος στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη.

«Το έχω πει πολλές φορές. Δεν είμαστε υποστηρικτές της συριακής ηγεσίας. Ανησυχούμε για άλλα πράγματα, όπως το τι θα συμβεί σε αυτήν τη χώρα στο μέλλον», είπε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ποια πυρηνικά όπλα; Πλάκα μου κάνεις;

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος όταν Τούρκος δημοσιογράφος είπε ότι η Συρία απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα  εναντίον της Συρίας.

«Πλάκα μου κάνεις; Έχει η Συρία πυρηνικά όπλα; Μήπως η μετάφραση δεν είναι σωστή;», είπε ο Πούτιν.

«Η Συρία δεν έχει πυρηνικά όπλα και ούτε καν βρίσκεται κοντά στην παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συρία δεν θα επιτεθεί στους γείτονές της και τόνισε ότι ο βομβαρδισμός στα τουρκοσυριακά σύνορα ήταν ένα ατύχημα.

--
Πηγές: Ίντερφαξ, ΙτάρΤας



Путин изрази увереност, че Сирия няма да нападне своите съседни страни.The Hellenic Information Team

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr